WordPress a jiné CMS: Jak vytvořit webové stránky pomocí WordPressu nebo jiného CMS systému a jak je efektivně spravovat?

V dnešní době je vytvoření webové stránky snadné a dostupné pro každého. Existuje mnoho různých CMS systémů, jako je WordPress, Joomla nebo Drupal, které vám umožní vytvořit vlastní webové stránky bez nutnosti mít rozsáhlé znalosti programování. V tomto článku se podíváme na to, jak vytvořit webovou stránku pomocí WordPressu nebo jiného CMS systému a jak ji efektivně spravovat.

Zvolte spolehlivé hostování

Volba spolehlivého poskytovatele hostingu je základem bezpečného webu. Zvolte poskytovatele, který poskytuje bezpečnostní opatření jako například SSL certifikát, denní zálohy dat a ochranu před DDoS útoky. Kromě toho by měl poskytovatel mít aktualizované verze serverového softwaru.

Používejte silné heslo

Vytvořte si silné heslo, které obsahuje kombinaci velkých a malých písmen, číslic a speciálních znaků. Nepoužívejte stejné heslo na více místech a pravidelně ho měňte. Dále je důležité, aby všichni uživatelé vašich stránek měli silné heslo.

Instalujte aktualizace CMS

Aktualizace CMS systému jsou klíčové pro bezpečnost webových stránek. Poskytovatelé CMS pravidelně vydávají aktualizace, které obsahují bezpečnostní opravy a nové funkce. Proto je důležité aktualizace instalovat co nejdříve, aby byla zajištěna bezpečnost webu.

Instalujte bezpečnostní pluginy

Použití bezpečnostních pluginů může být dalším krokem ke zvýšení bezpečnosti vašich webových stránek. Pluginy jako například Wordfence nebo iThemes Security umožňují ochranu proti útokům, sledování zabezpečení stránek, blokování IP adres a mnoho dalšího.

Zálohujte pravidelně data

Zálohování dat je jedním z klíčových faktorů pro zajištění bezpečnosti webových stránek. Pravidelně zálohovat data je nezbytné pro případné obnovení webu v případě jeho poškození, ztráty dat nebo útoku hackerů. Existuje mnoho způsobů, jak provádět zálohování, například pomocí pluginů, cloudových řešení nebo manuálně. Je důležité vybrat metodu, která nejlépe vyhovuje vašim potřebám a zabezpečí vaše data před ztrátou. Pokud provozujete webovou stránku na WordPressu nebo jiném CMS, měli byste se seznámit s funkcí automatického zálohování, kterou mnoho CMS systémů nabízí. Je třeba však mít na paměti, že i když se pravidelně zálohujete, nemusí to být vždy 100% spolehlivá ochrana a mohou nastat situace, kdy je nutné využít i jiné způsoby zabezpečení webových stránek

Přejít nahoru